Teeltplan
Ons bedrijf is opgesplitst in drie afdelingen van twee van ieder 32000 m2 en en één van 46000 m2. Om bijna het hele jaar door te produceren en de arbeidspieken te minimaliseren hebben wij ervoor gekozen voor één afdeling met drie komkommerteelten en twee afdelingen met twee komkommerteelten en een tomatenteelt in het najaar.
Bijkomende voordelen voor deze spreiding zijn:
– betere productkwaliteit, minder afval;
– lagere ziektedruk, minder kans op plantenziekten;
– een betere benutting van de wkk, energiebesparing;
– naast betere spreiding van de werkzaamheden ook meer afwisseling van werkzaamheden door meerdere teelten.
De eerste komkommers worden in januari geplant in onze kas. Na vijf weken oogsten wij de eerste volgroeide komkommers. De laatste komkommers worden in de eerste helft van november geoogst. In het najaar telen wij in één afdeling tomaten, deze worden geoogst in december en januari. De andere lege afdeling wordt grondig schoongemaakt, gedesinfecteerd en voorzien van nieuwe productiefaciliteiten, zoals substraatmatten en grondfolie. Nadat de tomaten uit de andere afdeling zijn verwijderd, krijgt deze dezelfde behandeling.